Vandring och cykel

VANDRING I ALPERNA

WI-Resor

Byn Lech i Österrike ligger i ett klassiskt alplandskap på 1 450 meters höjd. I området finns 25 mil markerade vandringsleder av varierande svårighetsgrad. Dagsvandringarna är 5-8 timmar långa inklusive pauser på böljande alpängar med utsikt. Till lunch slår vi oss ner på någon gemytlig hütte.

Vandring är det enklaste, kanske mest naturliga sättet att ta sig ut i naturen. Förutom ett par sköna kängor behövs ingen specialutrustning. Våra kroppar är helt enkelt gjorda för att gå. I världens häftigaste och allra vackraste bergstrakter finns många tusentals mil av mer eller mindre kända vandringsleder. Kruxet är att välja, att hitta guldkornen. Och att ta sig dit.

 Har man en bekväm bas eller låter någon annan transportera merparten av packningen klarar man sig bra med en lätt dagstursäck. Vattenflaska, snacks, kamera och en vindtät jacka är oftast det enda man behöver bära. Man går till dukat bord varje kväll och blir dessutom delaktig i en skönt otvungen gemenskap bland likasinnade.

Finessen med att anlita en erfaren arrangör är att man slipper fundera över vad som är en lagom lång dagsetapp, var de godaste middagarna serveras och var den finaste utsiktsplatsen göms. Tiden maxas optimalt till det som den är som gjord för: stora upplevelser.

 

  • HÖSTVANDRING I ÖSTRA NEPAL

    Världens Resor

    I fem dagar vandrar vi i östra Nepal vid foten av världens tredje högsta berg, Kanchenjunga. Vandringen ramas in med dagar i Kathmandu, besök i den religiösa staden Janakpur och i Dulikhel med sina vackra hus och uråldriga tempel där vi har flera 7 000 meterstoppar i blickfånget.

Cykeln är förmodligen historiens bästa uppfinning

Att uppleva en ny miljö från cykelsadeln betyder att man hela tiden både är i rörelse och mitt i händelsernas centrum. Att cykla i en liten grupp är riktigt trevligt! Antingen så har man en bekväm bas att göra lagom långa dagsutfärder ifrån. Eller så cyklar man från ställe till ställe och låter bagaget färdas fyrhjuligt.

Ett varningens ord är på sin plats, här. Har man väl börjat upptäcka världen till fots eller till hjuls är det nästan omöjligt att få nog. Å andra sidan finns det få sätt att upptäcka okända trakter på som är så välgörande för både kropp och knopp. Samtidigt.

  • CYKLA I KATALONIEN

    WI-Resor

    Små vikar med avskilda sandstränder och ett kuperat inland med charmiga byar är en perfekt kombination för en avslappnade cykelsemestrar i lugn takt. Naturen är mycket varierande, allt från pinjeskog till jordbruks- och kustlandskap. Området erbjuder också en mycket uppskattad mat- och vinkultur!