Vandring och cykel

VANDRING I ALPERNA

Go Active Travel

Att uppleva världen med alla sinnen ger din resa nya dimensioner. Det inser du när du vandrar i Dolomiternas bergstrakter eller bland Umbriens mjuka kullar med naturen och tystnaden som följeslagare. En vandringsresa med Go Active Travel tar dig närmare naturen, dofterna och livet bakom turiststråken.

Vandring är det enklaste, kanske mest naturliga sättet att ta sig ut i naturen. Förutom ett par sköna kängor behövs ingen specialutrustning. Våra kroppar är helt enkelt gjorda för att gå. I världens häftigaste och allra vackraste bergstrakter finns många tusentals mil av mer eller mindre kända vandringsleder. Kruxet är att välja, att hitta guldkornen. Och att ta sig dit.

 Har man en bekväm bas eller låter någon annan transportera merparten av packningen klarar man sig bra med en lätt dagstursäck. Vattenflaska, snacks, kamera och en vindtät jacka är oftast det enda man behöver bära. Man går till dukat bord varje kväll och blir dessutom delaktig i en skönt otvungen gemenskap bland likasinnade.

Finessen med att anlita en erfaren arrangör är att man slipper fundera över vad som är en lagom lång dagsetapp, var de godaste middagarna serveras och var den finaste utsiktsplatsen göms. Tiden maxas optimalt till det som den är som gjord för: stora upplevelser.

 

  • HÖSTVANDRING I ÖSTRA NEPAL

    Världens Resor

    I fem dagar vandrar vi i östra Nepal vid foten av världens tredje högsta berg, Kanchenjunga. Vandringen ramas in med dagar i Kathmandu, besök i den religiösa staden Janakpur och i Dulikhel med sina vackra hus och uråldriga tempel där vi har flera 7 000 meterstoppar i blickfånget.

Cykeln är förmodligen historiens bästa uppfinning

Att uppleva en ny miljö från cykelsadeln betyder att man hela tiden både är i rörelse och mitt i händelsernas centrum. Att cykla i en liten grupp är riktigt trevligt! Antingen så har man en bekväm bas att göra lagom långa dagsutfärder ifrån. Eller så cyklar man från ställe till ställe och låter bagaget färdas fyrhjuligt.

Ett varningens ord är på sin plats, här. Har man väl börjat upptäcka världen till fots eller till hjuls är det nästan omöjligt att få nog. Å andra sidan finns det få sätt att upptäcka okända trakter på som är så välgörande för både kropp och knopp. Samtidigt.

  • Cykelresor i behagligt tempo

    Go Active Travel

    Bekvämt boende, smakfulla måltider och cykling i ett angenämt tempo gör våra cykelresor till en aktiv semester som får dig att må bra länge. Du gör dagsturer i en inspirerande miljö och bor mestadels på samma bekväma hotell, noga utvalt för sin personliga service och atmosfär. Cyklingen är förstås i