Redovisningsekonom till Världens Resor

Redovisningsekonom till Världens Resor

Världens Resor grundades 2003. Lusten till resandet och nyfikenheten på nya kulturer och platser förde företagets tre grundare samman och fram till idag arbetar vi efter mottot att skapa roliga resor som vi själva vill göra. Idag är vi femton medarbetare med samma mål men med vitt spridda erfarenheter och kunskap från världens alla hörn.

Sedan 2008 ägs vi till 75% av Sveriges största börsnoterade rese- och event bolag, Unlimited Travel Group UTG AB (publ). Vi vet att människor fortsatt kommer vilja resa, upptäcka nya platser och kulturer och ser fram emot att få vara med på din nästa resa och vårt mål är att den ska bli ditt livs roligaste.

Detta söker vi:
Vår uppskattade mångåriga medarbetare inom redovisning lämnar oss i sommar och vi söker nu hennes efterträdare. Vi befinner oss i en expansiv fas med fokus på att utveckla vår verksamhet och
söker därför dig som är van att ha en bred ekonomi roll i mindre bolag. Vi söker en lagspelare med driv och ”can do-attityd”, som brinner för redovisning och som trivs i en bred tjänst där du får vara en central del i bolaget. Du kommer att ha ett nära samarbete med och hjälpa till med rapporteringen till moderbolaget som är en börsnoterad koncern.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
• Ansvara för redovisningen inkl. månads-, kvartals- och årsbokslut.
• Resultatanalyser, projektuppföljning tillsammans med VD och rapportering till
koncernens ekonomiavdelning.
• Upprätta årsredovisning och deklaration
• Säkerställa korrekt hantering av moms och skatt
• Hålla dig á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet
• Stötta ledningen i arbetet med budget, prognoser och analyser
• Initiera och delta i förbättringsarbete för att effektivisera och utveckla processer inom
ditt område
• Ansvara och sköta leverantörsreskontran.
• Fakturera och hantera kundreskontran.
• Hantering av förskott och utlägg.
• Löpande avstämningar
• Bank och betalningar
• Viss ad-hoc rapportering
• Ev Lönehantering

Kontoret ligger centralt på Tegnergatan . Du rapporterar till bolagets VD men förväntas också att halöpande uppföljning och kontakt med Unlimited Travel Groups centrala ekonomiteam.

Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med 2-3 års erfarenhet av operativ redovisning. Vi ser helst att du självständigt upprättat bokslut och att du har god förståelse för de centrala delarna i redovisningskedjan. Du arbetar troligtvis som
redovisningskonsult eller junior redovisningsekonom idag, och har med fördel erfarenhet av att redovisa enligt K3.

Du som person
För att trivas i den här rollen tror vi att du är en nyfiken, intresserad och initiativtagande person. Du behöver inte kunna allt, men vi värdesätter din inställning och vilja att lära dig! Du har god kommunikativ förmåga och trivs i en tjänst med breda kontaktytor. Då Världens resor är ett
dynamiskt företag är det bra om du har ett flexibelt förhållningssätt och en positiv inställning till förändring och förnyelse. Du trivs med kombinationen av löpande arbetsuppgifter och nya utmaningar eller projekt. Vi vill ständigt utvecklas, och vi ser därför positivt på att du aktivt bidrar med din kunskap, din kompetens och dina idéer!

Ansök till tjänsten genom att maila in ditt CV och personliga brev till info@utg.se senast 12 juni 2024. Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan
senast ansökningsdag har passerat.

Världens Resor ägs till 75% av, Sveriges största börsnoterade rese och eventbolag Unlimited Travel Group UTG AB (publ). Unlimited Travel Group består av 10 nischade rese- och eventbolag som med passion, nytänkande och omtanke får människor att vidga sina vyer och förverkliga sina drömmar. Gemensamt för alla bolag är att de erbjuder unika upplevelser med hög kvalitet och personlig service.
Aktien handlas på First North NASDAQ OMX.