Tågresor

En resa på räls för dig närmare naturen och kulturer. Gränser suddas bort. Möten sker spontant och ofta besöker du platser du inte trodde fanns. En tågresa bygger broar och öppnar världar på ett sätt andra färdmedel har svårt att tävla mot.   

Intresset för tåg är plötsligt mycket större än på länge. Oron för vad som händer med vårt sköra klimat har en stor del i det hela, men det handlar inte bara om miljön. Vi söker ett långsammare sätt att resa och leva. I en tid där allt ska gå så fort som möjligt är det ren lyx att sitta stilla med en bok och se landskapet svischa förbi. "Tåget, detta paradoxalt välsignade framrusande rum för eftertanke" skriver Owe Wikström i boken Långsamhetens lov. Och det är väl precis det som är den fundamentala tjusningen med att åka tåg. De färdas snabbt, men inte snabbare än att du själv kan hänga med.

Våra tågresor går genom Europa och Ryssland. Japan och Sydkorea, Hongkong och Östeuropa. Framtidens hållbara tågresor är här för att stanna. Kliv ombord och häng med på resan!

  • Stora tågresan till Japan

    Världens Resor

    Med tåg och båt tar färdledare Lars Arvidsson med oss hela vägen från Stockholm till Tokyo. Längs vägen passerar vi Lettland, Ryssland, Sydkorea och Japan. Bajkalsjön, Sibirien, Busan och Kyoto blir några höjdpunkter.

  • Med tåg till Vita havet

    Världens Resor

    Tycker du om att resa med tåg, förförs du av gröna skogars mystik och vill komma till platser som inte berörs av massturismen? Då är det här en resa för dig. Under två veckor reser vi med tåg, båt och ibland buss genom en spännande kulturgeografisk region av Ryssland.