Polarbacillen

Med sin spännande historia och unika djurliv hör polartrakterna till jordens allra mest magnifika vildmarker. Den som en gång drabbats av den omtalade polarbacillen längtar ständigt tillbaka till isens storslagna värld.

Att vara på polarexpedition med PolarQuest är att ständigt vara beredd på det oförutsägbara. Det man kan hoppas på är omtumlande möten med djur som valross och isbjörn, gnistrande glaciärer, vackra fjordlandskap och dramatiska bergskedjor. Fågelbergen sjuder av liv, valar söker efter föda. En resa till Svalbard rör helt enkelt om i själen på de allra flesta.

Vi färdas i de stora upptäckarnas fotspår men på ett bekvämt sätt. God mat, sköna sängar och en varm dusch ombord är självklara ingredienser för moderna polarfarare. Äventyren ryms i de stora upplevelserna. Att på egen hand ta sig runt och förstå sig på öarna i denna arktiska arkipelag är i det närmaste omöjligt om man inte är rejält erfaren och har tillgång till ett isförstärkt fartyg. PolarQuest erbjuder båda delarna!


 • Svalbard (2).jpg

  SVALBARD

  PolarQuest

  Med våra små fartyg erbjuder vi en helt annan resa och upplevelse än vad ett större fartyg gör. Utfärder iland varvas med intressanta föreläsningar, goda måltider och skön sömn ombord. Med oss är varje expedition unik och vi strävar alltid efter att varje resenär ska få uppleva sitt livs resa!

När det är svensk vinter är det sommar i Antarktis

Världens sjunde och mest avlägsna kontinent är dubbelt så stor som Australien. 98 procent täcks av is. En resa till Antarktis är den sortens upplevelse som förändrar ens liv. Erfarna styrmän navigerar skickligt genom en labyrint av kolossala isberg i alla upptänkliga färger och former. Fartyget knuffar sig fram genom bruten packis. På gummibåtskryss känner man sig väldigt liten. Och stor samtidigt, inuti.

I dessa trakter där historiska upptäckare och modiga män med is i skägget kämpat sig fram går vi till dukat bord och sover gott i mysiga hytter ombord. Kunniga guider och expeditionsledare berättar om äventyrare som Amundsen och Shackleton, om hur pingvinerna anpassat sig till det extrema klimatet och om hur en säker och hållbar turism faktiskt bidrar till att skydda denna ömtåliga vildmark för framtida generationer.

 • Pingvin Antarktis.jpg (4)

  ANTARKTIS OCH SYDGEORGIEN

  PolarQuest

  Flyg från Punta Arenas i södra Chile till Falklandsöarna. Med fartyget Akademik Sergey Vavilov sätter vi kurs mot Sydgeorgien i sällskap av sjöfåglar som petreller, stormfåglar och vandringsalbatrosser. På Sydgeorgien möts vi av elefantsälar och hundratusentals kungspingviner.