Världens Resor lanserar fler tågresor

Världens Resor breddar sitt utbud av tågresor och släpper nu ytterligare tre resor med avgång 2020. Med båt och tåg kan man följa med hela vägen till Vita havet i Ryssland och i samarbete med Tidningen Vi arrangerar resebolaget ett chartrat tåg genom Sverige till norska gränsen och vidare till Lofoten. Litteraturtåget i samarbete med Norstedts förlag, såldes slut på tio dagar. Med på resan finns förutom programledaren Marianne Rundström flera kända svenska författare. 

För Världens Resor är det en självklarhet att hålla sig i framkant när det gäller nya och hållbara sätt att resa. I utbudet finns redan tågresor till både Hongkong och Japan, och tidigare i år arrangerades den uppmärksammade resan Med DN-tåget genom Europa.

Under resan Med tåg till Vita havet färdas resenärerna med tåg, båt och ibland buss – från Stockholm, via St. Petersburg, genom Rysslands skogar och slätter till landets mest avlägsna, mytomspunna och beryktade utposter – Solovetskijöarna och sedan tillbaka. 

Tillsammans med Tidningen Vi:s reseklubb arrangeras resan Tåg till Lofoten, under vilken man tuffar norrut i ett bekvämt veterantåg. Under resan stannar tåget till i bland annat Umeå och Kiruna och under tre hela dagar upplever resenärerna det sagolika landskapet i Lofoten med buss och båt.

Litteraturtåget i samarbete med Norstedts tar med resenärerna på en resa genom det litterära Sverige till Narvik med intressanta stopp i Torgny Lindgrens och P.O Enquists hemtrakter. Föredrag av författarna Kristina Sandberg, Henrik Berggren, Ann-Helen Leastadius och Karl Fredrik Mattsson väntar längs vägen.

Världens Resor var det första resebolaget som började klimatkompensera för sina långflyg januari 2018. Bolaget värnar om alla sina resmål och vill ta ansvar för att verksamheten inte försämrar för kommande generationer.

Läs mer om tågresorna här!

För mer information kontakta:
Lottie Sundelöf – VD Världens Resor
lottie@varldensresor.se
+46 0 669 55 25

Om Världens Resor
​Världens Resor grundades 2003. Lusten till resandet och nyfikenhet på nya kulturer och platser förde företagets tre grundare samman och fram till idag arbetar vi efter mottot att skapa roliga resor som vi själva vill göra. Idag är vi tretton medarbetare med samma mål men med vitt spridda erfarenheter och kunskap från världens alla hörn. Vi ser fram emot att få arrangera din nästa resa och vårt mål är att den ska bli ditt livs roligaste.  

Om Unlimited Travel Group
Unlimited Travel Group är en av Sveriges ledande researrangörer (börsnoterat på Nasdaq First Growth Market) och omsätter drygt en halv miljard kronor. Verksamheten består i att äga, starta, utveckla och förvärva rese- och eventföretag som är små till mellanstora, specialiserade, självständiga och entreprenörsdrivna. Vi är en koncern bestående av moderbolaget Unlimited Travel Group samt de 12 dotterbolagen Go Active Travel, Västindienspecialisten, Birdie Golf Tours, Ski Unlimited, Travel Beyond, WI-Resor, JB Travel, Creative Meetings, Världens Resor, PolarQuest, Specialresor och Unlimited Travel Production.