Trots pandemin: Stort sug efter utlandsresor bland lyxresenärerna

Trots det rådande läget i omvärlden reser många resenärer med stor resebudget helst utanför Europa under de närmaste sex månaderna. Det visar en webbaserad kundundersökning som Travel Beyond, Sveriges ledande resebyrå inom premiumsegmentet, nyligen gjort.

Travel Beyond, som förmedlar resor med premiumstämpel, har nyligen genomfört en stor kundundersökning med syfte att bland annat kartlägga benägenheten att vilja resa under de närmaste sex månaderna. Enkäten besvarades av 375 personer.

Hela 43% av de tillfrågade uppger att de trots rådande läget helst reser utanför Europa under det närmsta halvåret. Endast 15% av de som svarade på den webbaserade enkäten stannar hemma.

Inom lyxsegmentet längtar man mest efter att resa till solen och värmen med familjen. I andra hand kommer en storstadsweekend.

De resmål som står högst upp på resenärernas listor under 2021 är Maldiverna, Sydafrika, Italien och USA.

–En uppdämd längtan att resa och ett godkänt vaccin, gör att 2021 ser lovande ut. Många har redan bokat nästa höstlovsresa, säger Helena Andrén, VD på Travel Beyond.

 

För mer information kontakta:
Helena Andrén
Founder & Managing Director
Direct +46 8 54 50 59 51 | Mobile +46 732 30 30 01

 

Om Travel Beyond
Travel Beyond är Sveriges ledande resebyrå inom premiumsegmentet och grundades år 2005 av Helena Andrén och Annika Björkroth, båda med lång och gedigen erfarenhet av resebranschen. Resebyrån skräddarsyr exklusiva och unika researrangemang över hela världen och vänder sig till resenärer med höga krav på kvalitet och service. Bland kunderna finns både privatresenärer och företag. Några av de bästsäljande destinationerna är Maldiverna, USA, Sydafrika, Dubai och Mauritius.