Richard Durlow slutar som VD

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 2016-06-07

 

Unlimited Travel Groups VD och koncernchef Richard Durlow har informerat styrelsen om att han, efter nio år i koncernen varav fyra i ledarrollen, avser lämna sitt uppdrag för en ny tjänst utanför bolaget och i en annan bransch. Han kvarstår i sin nuvarande position till och med den 23 september. Processen för att hitta en ny VD och koncernchef har inletts och leds av styrelsens ordförande Anna Elam.

”Richard har under sina år som VD starkt bidragit till att skapa aktieägarvärde genom att bygga både lönsamhet och tillväxt i våra bolag och han kommer att vara mycket saknad av oss alla inom gruppen. UTG-aktien har under hans tid i ledningen ökat från cirka 10 kr till dagens kurs kring 25 kronor (exklusive utdelningar). Vi har dock full respekt för hans beslut att pröva vingarna på annat håll, då han under nästan hela sin karriär verkat inom koncernen. Richard har arbetat tätt tillsammans med dotterbolagscheferna och bidragit till att stärka gruppen inom försäljning, onlinesatsningar och förvärv. Genom sitt ledarskap har han varit en starkt bidragande orsak till gruppens goda utveckling under senare år. Hela styrelsen vill passa på att önska Richard varmt lycka till i sitt nya jobb, säger Anna Elam och fortsätter: Arbetet pågår nu för att hitta en ny VD och koncernchef som i höst kan ta stafettpinnen och fortsätta arbetet med att öka både volym och lönsamhet hos våra dotterbolag. Den nye VDn kommer också att få uppdraget att fokusera på förvärv av resebolag som vi bedömer kan växa och frodas inom gruppen samt att fortsätta digitaliseringsprocessen.”

”Jag har haft en fantastisk tid inom Unlimited Travel Group och hade planerat fortsätta i flera år till. Jag har dock fått ett erbjudande jag inte kan tacka nej till”, säger Richard Durlow.  ”När jag anställdes 2007 var vi en relativt nybildad koncern som nyss hade noterats på First North. Snart nio år senare har vi vuxit till en välmående grupp bestående av tolv specialiserade researrangörer med goda framtidsutsikter. Med en grund i produkter och service av absolut högsta kvalitet har vi under senare år utvecklat vår onlinenärvaro med goda resultat. Vi har också kontinuerligt investerat resurser i att behålla, utveckla och rekrytera resebranschens bästa ledare, något som gör att vi står starka idag. Jag är stolt över att ha varit en del av gruppen och dess utveckling och känner mig trygg i dess fortsatta framgång”, avslutar Richard Durlow.

 

Unlimited Travel Group är en av Sveriges ledande researrangörer och omsätter omkring en halv miljard kronor. Verksamhet består i att äga, starta, utveckla och förvärva reseföretag som är små till mellanstora, specialiserade, självständiga och entreprenörsdrivna. Verksamheten är en koncern bestående av moderbolaget Unlimited Travel Group samt de tolv bolagen Västindienspecialisten, Birdie Golf Tours, Ski Unlimited, Travel Beyond, WI-Resor, JB Travel, Eventyr, Världens Resor, PolarQuest, UTG Reseproduktion, Go Active Travel och Specialresor.

 

Unlimited Travel Group handlas på NASDAQ OMX lista First North.

 

För ytterligare information:

Richard Durlow, VD, telefon 0709-22 12 35

Anna Elam, Ordförande, telefon 0708-41 59 14

 

Unlimited Travel Group UTG AB (publ)

Norrtullsgatan 12A

113 27 Stockholm

 

Unlimited Travel Groups Certified Adviser är

Remium, telefon: 08-454 32 00