PolarQuests första polarfartyg har kastat loss från Göteborg

Efter två inställda säsonger på grund av pandemin, är nu PolarQuest, Sveriges polarspecialist, äntligen i gång igen. Den första expeditionsresan på över två år avgick lördagen den 9 april. Då kastade polarfartyget M/S Stockholm loss från Lindholmspiren i Göteborg med sikte på norska Bergen.

- Det är en otrolig glädje och lättnad i att vara i gång igen efter två långa år av pandemi. Nu njuter vi av att få göra det vi verkligen brinner för – att erbjuda femstjärniga naturupplevelser i vår vackra nord. För PolarQuest, våra gäster och expeditionsguider kommer det vara ett efterlängtat och kanske till och med tårfyllt återseende av Svalbard i maj, säger Marie Lannborn Barker, VD på PolarQuest.

Under åtta dagar utforskar de tolv passagerarna några av Norges mest natursköna platser. De kommer bland annat att besöka pittoreska fiskesamhällen och intressanta museum, göra storslagna naturvandringar samt utforska den magnifika Hardangerfjorden.

Denna första resa till Bergen via skärgårdar och fjordlandskap, följs av 62 unika polarexpeditioner till Lofoten, norska kusten, Nordnorge, Björnön och Svalbard innan säsongen avslutas i november 2022.

Den 1 mars togs alla covidrelaterade reserestriktioner bort i Norge.

Om PolarQuest


Färden till polartrakterna går med något av PolarQuests små och bekväma expeditionsfartyg som tar 12 eller 53 passagerare. Alla resor bygger på små grupper och nära möten med vilda djur och dramatisk natur, för både miljöns och upplevelsens skull. Med stabila gummibåtar utforskas arkipelagen och man låter is och väder bestämma exakt rutt. Utfärder iland varvas med intressanta föreläsningar, goda måltider och skön sömn ombord. Spännande spaning efter djur som valrossar, säl, isbjörn, polarräv och svalbardsren liksom stora fågelkolonier och mäktiga glaciärer ingår!

Läs mer om Polarquest >>