Shutterstock 549350035

PolarQuest lanserar 2023-års Svalbardsresor rekordtidigt

För att möta den stora efterfrågan på reseäventyr till Arktis släpper Sveriges polarspecialist, PolarQuest, 2023- års Svalbardsresor ett halvår tidigare än vanligt. En ökad optimism för framtiden i kombination med begränsad möjlighet att resa under två års tid driver bokningar långt fram i tiden.

De senaste två åren har prövat reseindustrin extra hårt. PolarQuest, Sveriges Polarspecialist, tvingades ställa in två säsonger på raken på grund av pandemin, men nu ser det betydligt ljusare ut. Alla 2022 års expeditionsresor till den norska ögruppen Svalbard är i stort sett fullbokade. För att möta den stora efterfrågan har man därför beslutat sig för att lansera 2023 års resor redan nu – rekordtidigt.

En resa till Svalbard är ofta en dröm man har haft länge. Svalbards natur och djurliv lockar och man vill uppleva det på naturens villkor, säger Marie Lannborn Barker, VD på PolarQuest.

PolarQuest har arrangerat resor med små expeditionsfartyg sedan 1999. Alla resorna bygger på nära möten med vilda djur och sagolik natur på några av jordens mest spektakulära platser. Svalbard är en ögrupp som ligger företaget extra varmt om hjärtat och med tre fartyg på Svalbard, som endast tar 12 eller 53 passagerare, kan man erbjuda en helt annan reseupplevelse jämfört med ett större kryssningsfartyg. Ombord finns både svensk- och engelsktalande guider. Samtliga resor är 100% klimatkompenserade.