Svalbard Glacier Copyright Polarquest

PolarQuest inleder samarbete med Mattias Klum

Sveriges ledande polarresearrangör, PolarQuest, lanserar nu en expeditionskryssning till Svalbard med den internationellt erkände och prisbelönte fotografen och filmaren Mattias Klum som gästföreläsare och inspiratör. Resan avgår i slutet av augusti, en tid som bjuder på ett varmt fotoljus, fantastiska vandringsmöjligheter och goda chanser att nå de mest avlägsna delarna av arkipelagen.

- Vi är väldigt glada över att ha med Mattias Klum ombord, han kommer att tillföra ett stort mervärde på resan. Sensommaren på Svalbard kan vara magisk. Solen börjar närma sig horisonten och då kan vi få ett väldigt fint fotoljus. Ljuset, de spektakulära landskapen och det ikoniska djurlivet gör Svalbard till ett drömresmål för fotografer, säger Emma Nilsson, marknadsansvarig på PolarQuest.

Under tio dagar färdas expeditionsdeltagarna med M/S Quest, ett litet och bekvämt expeditionsfartyg som tar max 51 passagerare, genom Svalbards magnifika vildmark. Målet är att varje dag göra gummibåtskryssningar eller landstigningar för att utforska den unika naturen på nära håll. Förhoppningen är även att få se djur som valross, val, polarräv och isbjörn.

Ombord resan kommer Mattias Klum att dela med sig av sina kunskaper inom fotografering samt berätta om sina projekt och expeditioner till några av världens mest otillgängliga och spännande platser.

- Jag har arbetat en hel del på Svalbard och det är definitivt en av mina favoritplatser på jorden. Jag ser fram emot att få dela fina och unika upplevelser med mina medresenärer på nästa resa med PolarQuest, säger Mattias Klum.

- Man behöver inte vara fotograf för att följa med, det räcker att tycka om stora djur- och naturupplevelser, avslutar Emma Nilsson.

För mer information kontakta:
Emma Nilsson - Marknadsansvarig, PolarQuest
emma@polarquest.se
+46 31 333 17 30