Unlimited Travel Group får ny VD och koncernchef

Unlimited Travel Groups nye VD och koncernchef blir Johan Kvist. Johan har en gedigen branscherfarenhet från både från hotell- och flygindustrin. Han kommer närmast från flygbolaget BRA där han varit ansvarig för den framgångsrika sammanslagningen av 12 olika bolag (bland annat Malmö Aviation, Sverigeflyg och Gotlandsflyg) och lanseringen av ett nytt gemensamt koncept och varumärke till marknaden. Innan dess var han del av koncernledningen för Scandic Hotels med ansvar för strategiska frågor och förvärv. Johan har dessutom mångårig erfarenhet som partner inom konsultbyråerna Occam och Connecta med fokus på strategi- och tillväxtfrågor.

”Jag har en mycket positiv bild av Unlimited Travel Group och ser fram emot att fortsätta utvecklingen tillsammans med de olika bolagen. Jag har ett stort intresse för branschen och är själv en passionerad upptäckare, skidåkare och golfare. Jag tror starkt på specialiserade rese- och eventarrangörer med personlig service och unika upplevelser av högsta kvalitet.”

Styrelseordförande Anna Elam fortsätter: ”Johan har exakt den profil och erfarenhet som vi söker hos en ledare för Unlimited Travel gruppen framöver. Vi vill fokusera på att stärka bland annat online- och marknadsföringskompetensen centralt i bolaget för att bli ett ännu bättre stöd för våra dotterbolag. Detta skapar förutsättningar för att bolagen skall kunna fokusera maximalt på det som är deras spetskompetens, nämligen att producera fantastiska reseupplevelser och events. Vi kommer också att lägga kraft på att förvärva andra resebolag där vi tror att vi kan tillföra värde och dessutom fortsätta starta bolag i nischer vi tror på.”

Johan börjar inom gruppen redan den 19 september men tillträder formellt som VD och koncernchef den 7 november.

Unlimited Travel Group är en av Sveriges ledande researrangörer och omsätter omkring en halv miljard kronor. Verksamhet består i att äga, starta, utveckla och förvärva reseföretag som är små till mellanstora, specialiserade, självständiga och entreprenörsdrivna. Verksamheten är en koncern bestående av moderbolaget Unlimited Travel Group samt de tolv bolagen Västindienspecialisten, Birdie Golf Tours, Ski Unlimited, Travel Beyond, WI-Resor, JB Travel, Eventyr, Världens Resor, PolarQuest, UTG Reseproduktion, Go Active Travel och Specialresor.

 

Unlimited Travel Group handlas på NASDAQ OMX lista First North.

 

För ytterligare information:

Anna Elam, Ordförande, telefon 0708-41 59 14

 

Unlimited Travel Group UTG AB (publ)

Norrtullsgatan 12A

113 27 Stockholm