Legendariska Vitön lockar äventyrslystna resenärer i sommar

Sveriges ledande polarresearrangör, PolarQuest, lanserar nu ännu en expeditionskryssning till den avlägsna och legendariska Vitön på Svalbard. Under denna spännande resa med det klassiska 12-passagerarfartyget M/S Stockholm hoppas man nå platsen där Salomon August Andrée, Knut Frænkel och Nils Strindberg slog sitt sista läger.

- Det fantastiska gensvaret för att resa till Vitön i sommar belyser det växande intresset för polarresor och vårt åtagande att erbjuda oförglömliga reseäventyr till några av världens mest spektakulära områden, säger Emma Nilsson, marknadsansvarig på PolarQuest. 

I slutet av augusti börjar solen närma sig horisonten, havets giganter kan skådas i vattnet och tundran bjuder in till sceniska vandringar. Så här års har isen oftast släppt sitt grepp kring öarna, vilket ökar chanserna att nå längre österut, förhoppningsvis ända till Svalbards mest avlägsna utpost - Vitön. Det var här som Andrée och hans två expeditionsmedlemmar återfanns 33 år efter sin ödesdigra Nordpolsfärd med ballongen Örnen. På den första resan med expeditionsfartyget M/S Quest följer Håkan Jorikson, polarhistoriker och chef för Grenna Museum, med som gästföreläsare. 

- Ena dagen bistert ogästvänlig, den andra dagen gnistrande vacker. Vitön är en mycket speciell plats i Arktis. Denna otillgänglighetens ö, som norska fångstmän en gång kallade den, är ett uttryck som gäller än i dag. Att komma dit är ingen självklarhet - och inom kort i det närmaste omöjligt. Men har man en gång fått se Andrées, Strindbergs och Frænkels sista plats i livet så glömmer man det aldrig, säger Håkan. 

- Om turen är på vår sida kommer vi att nå denna plats där bara några få har satt sin fot, avslutar Emma.

Läs mer om resan  
https://www.polarquest.se/resor/svalbard/ostra-svalbard-och-legendariska-viton-med-ms-stockholm-2024 
 
Läs mer om fartyget M/S Stockholm  
https://www.polarquest.se/fartyg/ms-stockholm 
 
För mer information kontakta: 
Emma Nilsson - PolarQuest 
Marknadsansvarig 
emma@polarquest.se 
+46 31 333 17 30  

 
Unlimited Travel Group UTG AB (publ)
Norrtullsgatan12A
113 27 Stockholm

Om PolarQuest

 
PolarQuest är Sveriges polarspecialist och har arrangerat resor med små expeditionsfartyg sedan 1999. Alla våra resor bygger på nära möten med vilda djur och sagolik natur på några av jordens mest spektakulära platser. Svalbard är en ögrupp som ligger oss extra varmt om hjärtat och våra tre fartyg på Svalbard, som endast tar 12 eller 50 passagerare, erbjuder en helt annan resa och upplevelse än vad ett större kryssningsfartyg gör. Varje resa är unik och vi strävar alltid efter att varje resenär ska få uppleva sitt livs reseäventyr. PolarQuest arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor, vi beräknar alla våra utsläpp och klimatinvesterar i projekt som effektivt reducerar utsläpp. 

Läs mer om Polarquest