Lyckade företagsresor

Konferenser, event och kick-offer är roliga och inspirerande evenemang att ta på allvar - viktiga i framgång och ännu viktigare i motgång och ekonomiskt tunga tider. Minnesvärda möten svetsar samman arbetsgänget och höjer taket för innovativt nytänkande. 

Redan på planeringsstadiet måste man noggrant fråga sig vad som är syftet och målet med evenemanget och vad man vill få ut av att träffas. Man bör noggrant tänka igenom varför man genomför en kickoff eller en konferens, och sedan följa upp det hela efteråt. 

Femton eller hundra deltagare? Oavsett hur stor gruppen är så gäller det att ha koll på de små detaljerna som gör hela skillnaden. Det kan vara en enkel, lokalt producerad måltid på en vingård i bergen, eller möjligheten att kunna ta ett dopp i havet mellan konferenspassen. Eller kanske att rensa fisk med en skärgårdsfiskare eller plocka kryddor med en italiensk matkonstnär. 

 • Ski Unlimited

  Ski Unlimited

  Företagsresor med unika och aktiva upplevelser bygger på stort engagemang med genomtänkta detaljer. Ski Unlimited tror på möten som svetsar samman gänget och på aktivitet, uteliv och upplevelser som får gruppen att växa tillsammans.

 • JB Travel

  JB Travel

  Studieresa för tio personer eller flera hundra? Affärsresa fem eller tio gånger per år? Med gidigna kunskaper och goda kontakter världen över skapar JB Travel affärsresor, möten, event och studieresor med färgstarkt innehåll som berikar.

 • Creative Meetings

  Creative Meetings

  Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom kloka möten och events!

Här är 8 värdefulla tips för en lyckad företagsresa: 

1. Bestäm syftet och se till att det uppnås. 
Är det en personalfest, en kick off eller en ren konferens? Är det fokus främst på att ha roligt tillsammans, att diskutera den nya marknadsplanen eller en väl avvägd kombination av båda delarna? 

2. Välj rätt aktivitet.
Anpassa aktiviteterna efter alla deltagare i gruppen. Individer är olika - ta vara på det! 

3. Värdefull restid.
Använd restiden till att stärka gemenskapen på smarta sätt. Så mycket bättre tillsammans! 

4. Delaktighet.
Låt deltagarna vara delaktiga både i möten och i resten av programmet, istället för att bara servera färdiga budskap. 

5. Glöm tidigare grupperingar och hierarkier. 
Blanda delar av organisationen och var öppen för nya kontakter. Gör aktiviteter där deltagarna kan mötas på en neutral plats där ingen känner sig mer hemma än någon annan. 

6. Ha kul ihop!
Glädje ger god gemenskap! Med luft i schemat finns plats för spontana samtal. Se till att ge utrymme för åsikter och låt alla få komma till tals. 

7. Skapa rimliga förväntningar hos deltagarna. 
Nämn inte "hemliga överraskningar" som lätt trissar upp förväntningarna i inbjudan. Skriv inte att deltagarna ska ta med sig pass om ni inte ska resa utomlands. Var tydlig utan att avslöja allt. 

8. Finurlig omtanke. 
Se till att ha minst ett litet eller större överraskningsmoment inplanerat. Hemligt på förhand, minnesvärt efteråt. 

Att låta erfarna arrangörer stå för fotarbetet både under planering och på plats är en smart investering för varje lyckad företagsresa.