Strandad i paradiset

MALDIVERNA

Travel Beyond

Maldiverna är drömdestinationen för alla obotliga romantiker men det är också en perfekt semesterort för hela familjen. Välj mellan att bo i en bungalow på stranden eller på pålar i havet, utbudet är enormt. Vi hjälper dig hitta ditt paradis!

Bara i Stilla havet finns tusentals öar. I Indiska oceanen likaså. En del är pyttesmå. Vissa är obebodda. Många rymmer uråldriga kulturer och orörd natur medan andra har satsat stort på havsnära restauranger och förstklassiga hotell. Hur hittar man sitt eget paradis? Seychellerna, Mauritius, Antigua eller Tobago? Tillbakalutad barfotalyx eller en järnsexa med havsutsikt? Eller båda delarna? Hur ska man välja? Man vänder sig till en passionerad specialist såklart!

Öarna skiljer sig förstås. Det är därför man ska vända sig till kunnigt och proffsigt folk som varit på plats och som vet precis vilka miljöer som passar ett nyförälskat par eller en livlig barnfamilj eller ett ensamt fruset hjärta i akut behov av värme. Skräddarsytt, kallas det på resebyråspråk. Det är ett ganska vitt begrepp som betyder erfarenhet och passionerad omtanke. 

 • Anguilla är en riktig pärla i Karibiska havet dit massturismen ännu inte nått. Personliga hotell och fantastiska stränder med vit korallsand gör ön perfekt för bad, snorkling och dykning. Ön nås via St Martin, så kombinera gärna.

 • Manchebo Beach Resort & Spa är ett mysigt hotell med guldläge mitt på Eagle Beach på Arubas västkust. Här har man riktat in sig på hälsa och välmående med fitnessrum, yogainstruktörer, ett exotiskt spa på stranden. Nära till flera golfbanor och nattliv!

Att koppla av är en konst

För stressade storstadssjälar kan det ta tid att gå ner i varv. Belöningen är stor. När man får tid att göra ingenting får man också tid att fundera över vad man verkligen vill. Det blir lättare att njuta av stunden, att lyssna till sig själv och att planera sin egen framtid.

Bada nu eller genast? Läsa en bok i skuggan av ett svalkande tak av palmblad? Blunda och lyssna till ljudet av vinden och vågorna?

Att göra ingenting kan ibland vara det mest effektiva man har gjort på länge.

Tips för avkoppling: Ta av dig klockan, bär endast bekväma kläder, titta på omgivningen, lyssna på ljuden, tänk inte på något särskilt
 • SEYCHELLERNA

  Travel Beyond

  En ovanligt avskild och vacker plats, med ovanliga djur, grönskande urskogar, härliga korallstränder och god mat från det kreolska köket. Ingen ö är den andra lik vilket gör arkipelagen med sina 115 öar ypperlig att "luffa runt" på tills man finner en strand att ha nästan för sig själv.

 • TAHITI

  Travel Beyond

  Le Taha’a är ett av Tahitis mest privata gömställen, beläget på den lilla ön Motu Tautau. Här odlas den exklusiva vanilj som efterfrågas av världens mest kräsna kockar och de vackra pärlor som förknippas med Franska Polynesien.